Tarla faresi

1227
Tarla faresi

Tarla faresi adından da anlaşıldığı gibi tarlalarda yaşarlar ve tarlalardaki ekinler ile beslenirler. Tarla faresi yuvasını genellikle tarla içinde toprağın derinliğine yaparlar. Tarla fareleri boy ve yapıları genellikle 20cm kadardır. Tarla faresi ekinlerin köklerini, meyve ve sebzeleri kemirerek yerler. Böylece tarla fareleri hem ürünün verimini düşürmekte hem de ürünün kurumasına neden olmaktadır. Tarla fareleri tarla içinde gedikler açtıkları için ürünlerin su alamamasına neden olurlar ve böylece ekinler kurur. Yani tarla faresi mutlaka kontrol altına alınmalı. Bunun için ilaçlama konusunda uzman olan ilaçlama şirketlerine ulaşın. Kendi başınıza kesinlikle ilaçlama yapmayın yanlış kullandığınız ilaçlar ürünlerinizin kurumasına neden olabilir veya çevredeki diğer canlılara zarar verebilir. Bunun için mutlaka ilaçlama şirketlerinden bilgi alın ve destek isteyin.

arayin2

iletisime gec 1

Tarla faresi, eski evlerde, bahçe ve dağ evlerinde görülen küçük bir kemirgen türüdür. Tarla faresi daha çok kırsal alanlarda görülmektedir. Fakat günümüzde kentleşmenin kırsal alanlara doğru kayması ile birlikte bu fare türleri şehir içlerinde bile görülebilmektedir. Tarla faresi, kumlu kahverengi tüylere ve beyaz bir karına sahiptir. Tarla faresinin büyük arka ayakları ve vücutları uzunluğunda kuyruğu vardır. Tarla fareleri çoğunlukla kırsal alanlar için tehdit oluşturmaktadırlar. Tarlaların, ormanların, çiftliklerin veya nehirlerin yakınında yaşıyorsanız, tarla faresi istilası yaşama şansını yüksek olmaktadır.  

Ev farelerine kıyasla, tarla fareleri daha küçük, daha parlak tüylü, kafaları daha uzun ve daha sivridir. Tarla farelerinin kuyrukları kısa tüylerle kaplıdır, ev farelerinin ise kuyruklarında tüy bulunmamaktadır.

Tarla Faresinin Özellikleri

Yetişkin tarla farelerinin uzunluğu 12- 15 cm arasında değişiklik göstermektedir. Tarla farelerinin kuyruklarının uzunlukları 7-9 cm olmaktadır. Kahverengi tüylere ve karın bölgelerinde beyaz tüylere sahiptirler. Tarla farelerini arka ayakları ön ayaklarının iki katıdır. Erkek tarla faresinin ağırlığı ortalama 25 gr dişi tarla faresinin ağırlığı ise 20 gr olmaktadır. Tarla farelerinin baş ve sırt kısımlarında kumlu turuncu renginde tüyler bulunmaktadır. Kollarının üstünde ise sarımtırak tüyler bulunmaktadır. Göğüslerinde genellikle küçük sarı bir çizgi bulunmaktadır.

Tarla Faresi Kaç Yıl Yaşar?

Farelerin yaşam süreleri türlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Tarla fareleri ortalama 1 yıl yaşamaktadırlar.  Fakat yaşam süreleri bulundukları ortama göre değişebilmektedir. Vahşi doğada 20 ay kadar hayatta kalabilmektedirler. Birçok mülk sahibi için endişe kaynağı olan bu küçük kemirgenler aslında çok kısa süre yaşamaktadırlar, ancak bu kısa ömürlerinde çok fazla soruna neden olabilmektedirler. Tarla fareleri de diğer fareler gibi yılda 35 40 yavru fare doğurabilmektedir. Hızlı üreme özellikleri sayesinde girdikleri ortamı hızlı bir şekilde istila etmektedirler.

Mülkünüzle ilgili herhangi bir fare istilası sorunu için, ilaçlama firmamızla iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca kemirgenlerin bıraktığı idrar ve dışkı problemi için de dezenfeksiyon hizmeti sunmaktayız.

Tarla Faresi Isırır mı?

Tarla fareleri doğası gereği insanlar için zararlı türlerden değildir. Keskin duyuları, evin etrafındaki insanları veya evcil hayvanları kolayca tespit etmelerini sağlamakta ve böylece insanlara temas etmeden hızlıca bulundukları ortamdan uzaklaşmaktadırlar. Tarla farelerin bu özellikleri sayesinde fare ısırığı ile karşılaşma şansınız da azalmaktadır. Fakat tarla faresi korktuklarında veya köşeye sıkıştıkları zaman kendilerini savunma amacıyla insanları ısırabilmektedir. Boyutundan bağımsız olarak, dışarıda bulduğunuz bir tarla faresini yakalamaya veya tutmaya çalışmamalısınız. Küçük veya büyük fark etmez bütün fareler aynı davranışları sergilemektedirler. Bununla birlikte, diğer vahşi kemirgen türlerinde olduğu gibi tarla fareleri de virüs ve bakterilerin potansiyel taşıyıcılarıdır. Tarla fareleri sadece ısırmakla kalmaz, aynı zamanda taşıdıkları hastalıkları da insanlara bulaştırabilirler. Eğer bir tarla faresi tarafından ısırılırsanız, yarayı anti bakteriyel sabunla yıkamalı ve tedavi için zaman kaybetmeden hastaneye gitmelisiniz. Tarla fareleri diğer fareler gibi birçok hastalığı taşımaktadırlar.

Evinizde yaşayan tarla fareleri bulursanız, bu farelerin mülkünüze uzun süreli hasar vermesini önemek için profesyonel bir yardım alabilirsiniz.  

Tarla Faresi İle Nasıl Başa Çıkılır?

Fareler ve diğer kemirgenler evlerde ve evlerin çevresinde bulunan en yaygın zararlı türlerindendir. Fareler hızlı bir şekilde üreyerek mekanları kolayca istila edebilmektedirler. Evleri istila eden birkaç fare türü vardır. Fare istilaları genellikle sonbaharda görülmektedir. Fareler evin içine girmeden önce bu zararlıları bahçenizden nasıl dışlayacağınızı öğrenmeniz gerekmektedir.

Tarla faresi sorununu önlemenin en iyi yolu çimlerinizi kısa tutmaktır. Yaprak veya odun yığınları gibi olası fare yuvalanma alanlarını evlerden, ofis binalarından ve hangarlardan uzaklaştırmalısınız. Düzenli olarak çimleri biçmek farelerin yeni tünel kazmasını da zorlaştırmaktadır. Evinizde veya işyerinizde veya mülkünüzün çevresinde herhangi bir istila belirtisi fark ederseniz, ilaçlama firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

Tarla faresi istilasını engellemek için evinizin temelini kontrol ederek boruların ve kabloların evlere girdiği yerlerdeki boşlukları doldurmanız gerekmektedir. Havalandırma boşluklarındaki açıklıkları tel örgü veya sac kullanarak kapatabilirsiniz.  

Tarla Faresinin Yol Açtığı Sorunlar Nelerdir?

Tarla fareleri etrafta dolaşırken, kir ve bakterileri de yanlarında taşımakta, tezgahlara, dolaplara, kilere ve seyahat ettikleri başka yerlere de bu bakterileri aktarmaktadırlar. Enfekte olmuş fare atıklarının parçacıklarını teneffüs eden insanlar hantavirüs veya diğer hastalıklara kolaylıkla yakalanabilir. Ek olarak, kemirgenler, zararlı bakterileri yayabilen pire ve kenelerin de taşıyıcısı olmaktadırlar.

Hantavirüsü taşıyan tarla faresi, insan sağlığı için tehlike arz etmektedir.  Hantavirüs, yeni veya eski olsun her türlü fare dışkısında bulunmaktadır.  Virüs, kuru tarla faresi dışkısında bile uzun süre hayatta kalabilmektedir. Her türlü fare dışkısı en ufak bir dokunuşla bile ufalanmaya son derece meyillidir. Herhangi bir dış temas olmadan bile bu dışkılar parçalanabilmektedirler. Fare dışkısı parçalandığı zaman, dışkı toz halini almakta ve bu toz havaya karışmaktadır. İnsanlar bu toz halindeki dışkıyı soludukları zaman Hantavirüs onlara bulaşabilmektedir.

Hantavirüs, bazı durumlarda hantavirüs pulmoner sendromu olarak bilinen duruma neden olabilmektedir. Bu hastalık enfekte olmuş bir kişinin akciğerlerindeki kılcal damarların (veya en küçük kan damarlarının) yırtılmasına veya kanamasına neden olmaktadır. Bu durum meydana geldiğinde, hastanın akciğerleri kan ve sıvı ile dolmaktadır. B durum kontrol altına alınmazsa hasta hayatını bile kaybedebilir.

Leptospirosis, yabani fare idrarı yoluyla bulaşan bakteriyel bir hastalıktır. İnsanlar bu hastalığa idrarla kontamine yiyecek ve içecekleri tüketerek maruz kalmaktadırlar. Oldukça nadir olmakla birlikte, özellikle açık yarası olan bir insanın, idrarın cilt ile teması sonucu ile de Leptospirosis ile enfekte olması mümkün olmaktadır.

Böbrek sendromlu Hermorajik ateş (HERS), kemirgenlerin ve farelerin idrarına ve dışkılara doğrudan maruz kalmaktan bulaşan başka bir viral hastalıktır. Virüs ayrıca mukoza zarları ve ciltteki açık yaralar  yoluyla insanlara kolayca bulaşabilmektedir.

Bu hastalıklar dünya çapında hızla yaygınlaşmaktadır. Ayrıca enfeksiyonlar insanlar için ölümcül olabileceğinden dolayı insan yaşamı için ciddi tehdit oluşturmaktadırlar. Tarla faresi istilası durumunda aile üyelerinden herhangi biri hastalık kapmadan önce profesyonel destek alınarak bu sorunun üstesinden gelinmelidir.  

Tarla fareleri dişlerini sabit bir uzunlukta tutmak için sürekli bir şeyleri kemirmek zorundandır. Bu sebepten dolayı iç mekanlarda çok fazla maddi hasara neden olabilmektedirler. Elektrik kabloları, su ve gaz boruları, ahşap eşyalar fareler tarafından ciddi şekilde zarar görebilmektedirler. Elektrik kablolarına zarar veren fareler yangın riskine de sebep olmaktadırlar. Ayrıca su borularını da kemiren bu fareler su kaçaklarına neden olmaktadırlar.

Tarla Faresi Belirtileri Nelerdir?

Eviniz özellikle kırsal alanda bulunuyor ise tarla faresi ile karşılaşma olasılığınız artmaktadır. Eğer evinizde yada bahçenizde tarla faresi olduğunu düşünüyorsanız farelerin belirtilerini okuyarak her hangi bir istilayı tespit edebilirsiniz.

Tarla fare dışkısı, küçük, koyu kahverengi ve pirinç tanesi şeklinde olmaktadır. Bütün fare türlerinde olduğu gibi fare istilası belirtisinin en büyük göstergesi etrafta görmeye başladığınız fare dışkıları olmaktadır.

Tarla fareleri bahçelerdeki ve tarlalardaki bitkileri, ağaç kabuğu ve çimleri yemektedirler. Herhangi bir tarla faresi istilası sırasında yapraklarda veya ağaç gövdelerinde bu fareleri diş izlerini görebilirsiniz.

Tarla fareleri çimlerde yeraltı tünellerine giden yollar oluşturmaktadırlar. Bahçenizde birden fazla yuva girişi bile bulabilirsiniz. İnsanlar sık ​​sık ilkbaharda karların erimesi ile beraber bu pistleri fark etmektedirler.  

Bahçenizde veya tarlanızda fare yuvalarının giriş yerlerini görebilirsiniz.

Fareler sık ​​sık idrara çıkarlar ve idrarları güçlü bir amonyak benzeri kokuya sahiptir. İç mekanlarda bu koku kolayca tespit edilebilmektedir. Koku ne kadar güçlü olursa, fare istilası da o kadar yoğun demektir. Bu koku uzun süre etrafta kalabilir.

Eğer evinizin dışında tarla istilası varsa fare ölülerini bahçenizde görebilirsiniz.

Tarla Faresi Ne Yer?

Tarla farelerinin yiyeceklerini çoğunluğu tohumlardan oluşmaktadır. Tarla farelerinin en çok yediği tohumlar meşe, dişbudak, alıç ve çınar gibi ağaçlardan elde edilen tohumlardır. Tarla fareleri genellikle kış aylarında yemek için yuvalarına tohum depolarlar. Tarla fareleri, toprağa gömülmüş hale buldukları böceklerin larvalarını da yerler. Tarla fareleri, kırkayak, solucan, salyangoz gibi çeşitli haşere ve böcekleri de yemektedirler. Bu beslenme şeklini en çok tohum ve meyvelerin az olduğu kış aylarında tercih etmektedirler. Tarla fareleri bahçedeki çimler ile de beslenebilmektedir. Yiyeceğin az olduğu durumlarda ağaç kabuğu veya kökleri kemirirler. Bu beslenme faaliyetleri, sürekli kazma ile birleştiği zaman, çimlerde kötü görüntülerin oluşmasına ve maddi hasarlara yok açabilmektedir. Tarla fareleri aynı zamanda evleri istila edebilir, dolaplarda ve kilerde insan yiyeceklerini de yiyebilirler.

Tarla fareleri bahçelerdeki ve ekili tarlalarda ki mahsülleri de yemektedirler. Tarla fareleri, bahçelerde veya meyve bahçelerinde bulunan çeşitli meyve, tohum ve fındık dahil olmak üzere hemen hemen her şeyi yemektedirler. Tarla farelerinin büyük istilası bir ekin tarlasına zarar verebilir. Tarla faresi problemi çiftçiler ve bahçıvanlar için ekonomik kayıplara neden olabilmektedir.

Tarla Faresi Nerede Yaşar?

Tarla fareleri genellikle dış mekanlarda yaşamayı tercih etmektedirler. Tarlalar, tarım arazileri, kütükler, ağaç kütükleri, uzun otlar ve yoğun çim ve bitki örtüsünün olduğu yerlere yuva yapmaktadırlar. Tarla fareleri mükemmel tırmanıcılardır. Evinize, çatı katınıza, bodrum katına, ahıra, garaja veya kulübenin etrafında açıklık bulabilirse bu alanlarda da yuva yapabilirler.

Tarla fareleri nadiren yerleşik binalara girmektedirler. Kış aylarında ise meyve ve sebzelerin depolandığı evlere ve barakalara girebilmektedirler. Bu nedenle, tarla fareleri işletmeler, özellikle tarım ve gıda üretim tesisleri için büyük bir tehdit oluşturmaktadırlar.

Tarla farelerinin yuvaları basit yapıdadır.  Genellikle bu yuvaların tek bir girişi olmaktadır ve tek bir farenin sığabileceği büyüklükte olmaktadır. Tarla fareleri yuvalarını sıklıkla ağaç kütükleri veya kayalar gibi mevcut yapıların altına veya içine kazmaktadırlar. Fareler donmuş zemini kazamazlar, ancak önceden yaptıkları yuvalarını kullanmaya devam edebilirler. Yeterince derin bir yuva, tarla faresinin soğuk havalarda hayatta kalmasına izin verecek kadar sıcaklık sağlayabilmektedir. Fareler zaten güverte veya sundurma gibi mevcut yapıların yakınını veya altını kazma eğiliminde olmaktadırlar. Yuva yapmak için yer ararken, temel, süpürgelik veya evin etrafında bir çatlak bulabilirler. Evinizin duvarının altını oyup bu alana yuva yapabilirler.

Tarla farelerinin yuvaları genellikle fincan şeklinde olmaktadır ve hemen hemen her türlü yumuşak malzeme yuvaların yakınında bulunabilmektedir. Genellikle, bu yuvaların etrafında çim, kağıt, kumaş ve yalıtım malzemeleri görülmektedir. Tarla fareleri yuvalarını örtü, barınak ve yavrularını yetiştirmek için bir yer olarak kullanmaktadırlar. Tarla fareleri genellikle yuvalarını sıcak alanlarda inşa etmeye çalışmaktadırlar. Tarla farelerinin yuvalarında kullanmak için aradığı materyaller bu fareleri evinize yaklaştırmaktadır. Gevşek yalıtım veya kumaş malzemeleri gördükleri zaman bu malzemeleri yuvalarında kullanmak amacıyla toplamaktadırlar.

Özellikle kahverengi tarla fareleri oldukça usta dağcılardır. Genellikle yılın çoğu döneminde sincap gibi ağaç boşluklarında yaşamaktadırlar Kahverengi fareler, çoğu hayvanın erişemeyeceği sıcak alanlara ulaşmak için tırmanma yeteneklerini kullanmaktadırlar. Konaklayacakları boşlukları bulmak için ağaçlara tırmanırlar, hatta çatılara, tavan aralarına veya havalandırma sistemlerine girebilmektedirler. Kış aylarında, kahverengi tarla fareleri kardan kaçınmak ve ısı kaynaklarını bulmak için evlere tırmanabilmektedirler. Bazen kahverengi tarla fareleri, sıcak alanlara erişmek için yüksek yapıların arasından bile sıçrayabilmektedirler. Kahverengi tarla fareleri ve diğer tarla fareleri, kış mevsiminde sıcak bir ortamda konaklamak için evinize tırmanmanın yollarını bulabilmektedirler. Drenaj borularından, , sarmaşıkları ve ağaçların dalları boyunca tırmanarak evlere girebilmektedirler.  Çatınıza eriştikten sonra, tarla fareleri evin yalıtımını çiğneyerek tavan arasına girip bu alanda yuvalarını yapabilmektedirler.  

Tarla Faresi Nasıl Uzak Tutulur?

Bahçenizde yaşayan tarla fareleri mi? Tarla faresi evlerde ve evlerin bahçelerinde bulunan en yaygın fare türlerinden birisidir. Bahçedeki tarla farelerinden kurtulmanın en iyi yolu, bahçenizi onlar için güvensiz hale getirmekten geçmektedir.

Avlu ve bahçedeki bitki örtüsü alanları, farelerin avcılardan saklanmak istediği alanlar olmaktadır. Bu yüzden bahçenizdeki çimleri kısa tutmanız alacağınız ilk önlemlerden olmaktadır.  Tarla farelerini bahçenizden uzak tutmak ve evinize girmelerini engellemenin bazı yolları bulunmaktadır.  

Bahçenizdeki çimenleri her zaman düzgün ve kısa tutmanız gerekmektedir.  Uzun otlar fareler için harika bir saklanma yeri olmaktadır. Çimenler uzun olduğu zaman tarla fareleri bahçenizde istedikleri gibi hareket etmektedir ve kendilerini tamamen güvende hissetmektedirler. Çimlerinizi biçerseniz bahçenizde gezinmek tarla farelerini korkutabilmektedir.

2. Bahçenizde kompost yığınları varsa bunları temizlemeniz gerekmektedir. Kompost bahçecilik için harika, ama aynı zamanda fareler için ideal bir yaşam alanı sunmaktadır. Kompostunuzu kapalı kaplarda muhafaza ederek farelerin onlara olan erişimini sınırlandırabilirsiniz. Kompostunuzu çürümeye ve parçalanmaya meyilli ahşap kutularda saklamamalısınız. Kompost hazırlamak için kullandığınız doğal atıkları fareler beslenmek amacıyla kullanmaktadır.

Fareleri arka bahçenizden uzak tutmaya çalışıyorsanız onların yiyecek ve barınağa kolay erişim sağlamasını engellenmeniz gerekmektedir.

Eğer bahçenizde ağaç veya çalı yığınları varsa bunları bahçenizden uzaklaştırmanız gerekmektedir.  Dökülmüş yaprak yığınları için de aynı işlemi yapmanız gerekmektedir. Tarla fareleri bu yığınların altına kolayca yuva yapabilmektedir.

Evinizin yakınında ağaç varsa ve ağacın kolları evinizle bitişik ise bu ağaç farelerin eve kolaylıkla ulaşmasını sağlayacaktır. Bu yüzden çatınıza gelen ağaç dallarını kısaltmanız gerekmektedir.  Mümkünse evinizin tüm çevresini temizlemelisiniz.

Evinizin yakınında bir odun yığını varsa fareler kendilerini bu alanda kolayca gizleyebileceklerdir.  Mümkünse, odun yığını bahçenizde depolamamalısınız.

Terk edilmiş araçlar veya kullanılmayan mobilyalar kemirgenler için diğer saklanma alanları olmaktadır. Kullanmadığınız eşyaları bahçenizde bulundurmamalısınız.

Bahçedeki çöp bidonlarını beton tarzında sağlam bir zemine koymaya çalışın. Sağlam kapağı olan metal bir çöp tenekesi genellikle fareleri dışarıda tutmak için işe yaramaktadır. Kemirgenler plastik çöp bidonunuzu çiğneyerek çöp bidonunuza zarar verebilir.

Bahçenize ektiğiniz sebzeler sadece sizin için değil, istenmeyen tüylü sakinleriniz için de lezzetli bir yiyecek olmaktadır. Bu yüzden sebzeleri evinizden uzak bir alana ekmeniz gerekmektedir.

Eğer evcil hayvanınız varsa köpek veya kedi mamasını hayvanlarınızın yemesi için bahçede bırakmamanız gerekmektedir. Bahçenizin etrafına dağılmış evcil hayvan mamaları kemirgenleri kendine çekecektir.  Evcil hayvan yemlerini kapalı ve sağlam kaplarda saklamanız bu mamalara farelerin ulaşmasını engelleyecektir. Evcil hayvanlarınızı mümkün olduğunca içeride beslemeye çalışın. Eğer bunu yapamıyorsanız, hayvanınızı beslendikten hemen sonra mama atıklarını hemen temizlemelisiniz.

Bahçenizi ve evinizin çevresini temizledikten sonra, evinizin etrafın yürüyüş yaparak muhtemel fare yuvalanma alanlarını tespit edebilirsiniz. Bütün bu önlemleri aldıktan sonra tarla farelerini bahçenizden ve evinizden uzak tutabilirsiniz.  

Tarla Faresi Evlere Girer mi?

Tarla fareleri ne yazık ki evlere girme eğilimde olan fare türlerindendir. Aslında tarla faresi istilası ev faresi istilasından biraz daha nadir görülmektedir. Tarla faresi istilaları özellikle kırsal veya ormanlık alanlarda yaygın olarak görülmektedir. Bu fareler sıklıkla barakaları, müstakil evleri veya ahırları istila etmektedir. Tarla fareleri ev fareleri gibi evin etrafında bulduğu küçük boşlukları kullanarak evleri istila etmektedir. Tarla faresi istilaları genellikle bodrum katında veya çatı katında başlamaktadır. Farelerin içeri girmesini önlemek için, duvarlarınızdaki boşlukları uygun malzemeler ile doldurabilirsiniz.  

Tarla fareleri kesinlikle ev farelerinden farklıdır, ancak beslenme özellikleri neredeyse aynıdır. İki fare türü de evinizdeki kuru gıdaları yemektedirler. Kuru gıdalarınız hava geçirmez sert plastik kaplarda saklamanız farelerin onlara erişmesini engelleyecektir.

Evinizde herhangi bir fare istilasına karşı bir ilaçlama şirketinden yardım almak istiyorsanız bizi hemen arayabilirsiniz.  

Tarla Faresi Zehri

Tarla faresi istilasını durdurmak için fare zehirlerini kullanabilirsiniz. Fare zehirleri çok etkili zehirlerdir. Bu zehirler evci hayvanlara ve tarlalarda bulunan diğer zararlılara da zarar verebilmektedir. Dışarıda zehir kullanmayı planlıyorsanız fare zehriyle oynayabilecek veya yiyebilecek çocuklar veya diğer hayvanlar hakkında düşünmeniz gerekmektedir.

Tarla faresi zehirleri diğer fare ve sıçanlar üzerinde de etkili olmaktadır. Eğer dış mekanlarda fare zehri kullanılmak isteniyorsa yem istasyonları ile beraber kullanılmalıdır. Buğday fare zehri yada pasta fare zehri yem istasyonlarının içine yerleştirilmelidir. Böylece çocukların ve evcil hayvanların zehir ile olan iletişimi kesilmiş olmaktadır.

Yem istasyonu, yemi istasyon bölmesinin içindeki zehri sabitleyerek çalışmaktadır ve sadece fare ve sıçan gibi küçük hayvanların içeri girmesine izin vermektedir. Fareler içeri girdikten sonra zehri yiyerek istasyondan ayrılırlar. Fare zehrinin etkisini görmeniz 4 5 günü bulmaktadır.

Fare zehri kullanmanın diğer bir dezavantajı ise zehri yedikten sonra ölen farelerin içinde bu zehirlerin hala öldürücü olmaya devam etmesidir. Ölü fareyle oynamaya çalışan evcil hayvanlar veya bu fare ile beslenmek isteyen diğer hayvanlar da fare zehrinden etkilenebilmektedir. Bu yüzden ölü fareyi hayvanların erişemeyeceği yerlere bırakmanız gerekmektedir.

Tarla Faresi Kapanı

Bahçenizdeki yada tarlanızdaki tarla farelerini yakalamak için fare tuzaklarını kullanmak isteyebilirsiniz. Yaylı fare tuzakları dış mekanlarda kullanım için uygun olmamaktadır. Açıkta kalan fare tuzağı çocuklar, evcil hayvanlar ve diğer canlılar için de zararlı olmaktadır.

Eğer dış mekanlar için fare tuzağı kullanmayı düşünüyorsanız fareleri canlı yakalayan tuzaklardan veya kapalı fare kapanlarından kullanabilirsiniz. Bu fare tuzakları sadece farenin girebileceği boyutta bir girişe sahiptir. Böylece evcil hayvanlar veya tarla ve bahçedeki diğer hayvanlara zarar vermemektedir.

Neden Bizi Tercih Etmelisiniz?

Evinizde veya bahçenizde yada diğer dış mekanlarınızda oluşabilecek bir fare istilasından endişe ediyorsanız, farelerin evinizi yada diğer dış mekanlarını istila emesini engellemek amacıyla şimdiden bazı önlemler alabilirsiniz. Ancak fareleri mülkünüzde tespit ettiyseniz, en iyi çözüm hızlı bir şekilde bu zararlılardan kurtulmayı içeren çözümlerdir.  Fare zehri yada fare tuzakları bazen sadece vakit kaybı olabilmektedir. Herhangi bir fare istilası sorununda bizi arayarak bu sorundan kısa sürede kurtulabilirsiniz. 

Fare yuvalarının girişleri çok küçük olmaktadır ve bu yuvaların tespit edilmesi bazen zor olabilmektedir. Uzmanlarımız bahçe ve diğer dış mekanlarınızı inceleyerek fare yuvalarını kolaylıkla bulmaktadırlar. İlaçlama uzmanlarımız ilk önce mülkünüzü gözlemleyerek tarla faresi istilasının durumunu tespit etmektedir. İnceleme yöntemi ile ilaçlama uzmanlarımız farelerden kurtulmak için en doğru yaklaşımı belirlemektedirler ve gelecekteki fare istilalarına karşı önlem almaktadırlar. Uzmanlarımızın sunduğu çözümler çevreye duyarlı yaklaşımlardan oluşmaktadır ve çocuk ve hayvan dostu tedavileri barındırmaktadır.

Sorununuzun çözüldüğünden emin olmak için istediğiniz zaman uzmanlarımız mülkünüzü tekrar ziyaret etmektedir.

Bir cevap yazın

Hemen Ara Otel Tekstili antalya escort sakarya escort mersin escort gaziantep escort diyarbakir escort manisa escort bursa escort kayseri escort tekirdağ escort ankara escort adana escort ad?yaman escort afyon escort> ağrı escort ayd?n escort balıkesir escort çanakkale escort çorum escort denizli escort elaz?? escort erzurum escort eskişehir escort hatay escort istanbul escort izmir escort kocaeli escort konya escort kütahya escort malatya escort mardin escort muğla escort ordu escort samsun escort sivas escort tokat escort trabzon escort urfa escort van escort zonguldak escort batman escort şırnak escort osmaniye escort giresun escort ?sparta escort aksaray escort yozgat escort edirne escort düzce escort kastamonu escort uşak escort niğde escort rize escort amasya escort bolu escort alanya escort buca escort bornova escort izmit escort gebze escort fethiye escort bodrum escort manavgat escort alsancak escort kızılay escort eryaman escort sincan escort çorlu escort adana escort