Çatı Faresi

1234
Çatı Faresi

Çatı faresi evlerin çatı ve bodrumunda yaşayan boyca büyük farelerdir. Çatı faresinin boyu ve yapısı lağım faresine benzer fakat onlardan daha küçüktür. Çatı faresinin boyu yaklaşık olarak 20 – 25cm kadardır. Çok güçlü ayakları var ve parmaklarının uç kısmında sert tırnakları bulunmaktadır. Çatı faresi bu sayede çok yüksek binalara ve çatı katlarına kadar çıkaktadır. Çatı fareleri ortamda bulunan her türlü yiyeceği yerler ve aynı zamanda etrafta yakaladıkları böcekleri de yerler. Çatı faresi de lağım faresi kadar tehlikelidir bu farelerde ev ortamına yerleştiğinde gecelerin insanları kemirme özelliğine sahiptirler.

arayin2

iletisime gec 1

Çatı farelerine siyah fareler veya gemi fareleri de denmektedir. Çatı faresi, adını binaların üst kısımlarında yaşamalarından almaktadır. Çatı fareleri evlerin içine girdikten sonra sadece malzemelerin içinden geçerek bunlara zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda depolanan gıdaları da kirletmekte ve tehlikeli hastalıkların yayılmasını da sağlamaktadırllar. Çatı fareleri, büyük gözleri ve kulakları, sivri bir burnu ve pullu kuyruğu olan uzun ve ince kemirgenlerdir. Çatı fareleri, genellikle siyah noktalı kahverengi yumuşak ve pürüzsüz bir kürke sahiptir. Vücutlarının alt kısımları genellikle beyaz, gri veya siyah renkte olmaktadır. Yetişkin çatı fareleri, baş ve vücut uzunlukları ile beraber 16-20 cm arasında olmaktadırlar. Kuyrukları, kafa ve gövdelerinden belirgin şekilde daha uzun olmaktadır. Kuyruk uzunlukları 19-25 cm arasında değişmektedir. Yani çatı farelerinin uzunluğu 40 cm’den daha uzun olmaktadır. Genellikle 150-250 gr. ağırlığında olmaktadırlar.

Çatı Faresinin Özellikleri

Çatı fareleri gece beslenmeyi tercih etmektedirler. Ayrıca gündüz beslenebilmek için de yiyecek depolarlar. Çatı fareleri küçük gruplar halinde yaşamaktadırlar. Bu gruplarda genellikle 10 tane fare bulunmaktadır. Yiyecek ve yuvaları arasında sürekli aynı yolu izleme eğiliminde olmaktadırlar. Mükemmel tırmanma yetenekleri, yapıların üst kısımlarına kolayca erişmelerini sağlamaktadır.

Çatı fareleri, tavan araları ve kirişler gibi binaların üst kısımlarında yuva yapmayı tercih etmektedirler. Ayrıca evlerin bodrumunda, içinde ve çevresinde, odun veya enkaz yığınlarında da yaşayabilmektedirler. Genellikle korunaklı veya kapalı yaşam alanlarını tercih eden çatı fareleri, ahır, çalılık, ahşap ve depolama kutularının içinde de yaşayabilmektedirler.

Çatı fareleri kapalı bir barınak aradığı sırada küçücük bir delikten bile evlere erişim sağlamaktadır. Çatı fareleri boruları takip ederek veya alçıpan, alüminyum kaplama ve ahşap gibi malzemelerden geçerek garajlara, kulübelere ve evlere girebilmektedirler.

Çatı farelerinin ömrü sadece bir yıldır. Fakat bu kısa ömürleri boyunca 35- 40 fare yavrusu doğurabilmektedirler. Bu nedenle evde bir fare tespit ederseniz, evinizin içinde saklanan başka farelerin olma ihtimalide yüksek olmaktadır.

Çatı Faresi Evlere Nasıl Girer?

Çatı fareleri, çapı 2 cm olan küçük deliklere bile sığabilmektedir. Evlerde bulunan boşluklardan kolaylıkla evlere girebilmektedir. Ayrıca bu fareler yüksekte olmayı tercih ettikleri için ağaç dallarından evlerin çatılarına da girebilmektedirler. Bu fareler evin herhangi bir yerine ulaşmada problem yaşamamaktadırlar. Bu nedenle çatı farelerini evden uzak tutmak zor olmaktadır. Çatı fareleri hasarlı havalandırma kapaklarından, kapı altlarındaki boşluklardan, çatıdaki boşluklardan, ev ile bitişik duran ağaçlardan evlere girebilmektedir.

Çatı Faresi Isırır mı?

Çatı fareleri evin en tenha olduğu saatlerde yani geceleri beslenmeyi tercih etmektedir. Bu yüzden insanlarla karşılaşma ihtimalleri de düşük olmaktadır. Fakat çatı fareleri kendilerini tehdit altında hissettikleri zaman saldırgan olabilmektedirler.  Köşeye sıkıştıkları zaman saldırganlaşarak insanları ısırabilmektedirler. Çatı faresi ısırık yada tırmalama yolu ile  ıçan ısırığı ateşi dahil olmak üzere birçok hastalığı insanlara bulaştırabilmektedirler. Sıçan ısırığı ateşi belirtileri birkaç gün içinde en geç bir hafta içinde kendini göstermektedir. Bazı durumlarda farenin insanlar üzerindeki ısırık yada tırmalamanın izi geçse bile hastalık semptomları daha sonra da görülebilmektedir. Bu semptomlar, deride döküntü, kusma, baş ağrısı, ateş ve kas ve eklem ağrısıdır.

Çatı Faresi İle Nasıl Başa Çıkılır?

Çatı farelerinin evinizde yuvalanmasını önlemek için evinizdeki tüm hasarları onarmanız gerekmektedir. Tüm pencerelerin ve havalandırma deliklerinin kapalı olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Çatı fareleri ağaçların dallarından çatıya ulaşabilmektedir. Çatı farelerinin eve ulaşmasını engellemek için ağaç dallarının eve gelen kollarını kesmeniz gerekmektedir.

Evinizi çatı farelerinin istila emesinden korkuyorsanız yada evinizde çatı fareleri varsa alacağınız önlemler ile bu sorununuzu çözebilirsiniz.

Evinizde fare istilası varsa ilk olarak farelerin yuvasını bularak işe başlamanız gerekmektedir. Fare dışkısı, gece değişik sesler ve gıcırtılar duymak, mutfakta, dolaplarda dökülmüş yiyecekler bulmak fare istilasının belirtilerindendir. İzleri takip ederek çatı farelerinin yuvasını bulabilirsiniz.

Çatı faresi problemini kontrol altına almak için fareleri ortadan kaldırmak kadar farelerin eve girişini de önlemek önemli olmaktadır. İç ve dış duvarlarda ki ve zeminlerde ki deliklerin kapatılması evinize çatı farelerinin erişimlerini sınırlayabilmektedir. Çatı fareleri diğer fareler gibi kafasının sığdığı her yerden vücutlarını geçirebilmektedirler. Ayrıca güçlü dişleriyle kemirerek, 2 cm çapında bir deliği büyüterek bu alanlardan da girebilmektedirler. Evlerin dışında bulunan çöp kutularını kapaklarını kapalı tutmak ve dış mekandaki su kaynaklarını ortadan kaldırmak, çatı fareleri için mülkünüzü daha az çekici hale getirmektedir.

Çatı fareleri mükemmel tırmanıcılardır ve evinize girmenin yollarını ararken bu yeteneklerini iyi şekilde kullanmaktadırlar. Çatı farelerini dışarıda tutmak için, çatı hattınıza dokunan veya uzanan herhangi bir ağaç dalı olmadığından emin olmanız gerekmektedir. Evinizin duvarlarında sarmaşık dalları varsa bunları evinizin duvarından sökmeniz gerekmektedir. Çatı farelerin evinize giriş yapmak için tırmanabileceği ağaçların ve boruların tabanı farelerin bunlara tırmanabilmelerini engellemek için bu alanların gövdesine sabitlenmiş plastik ve metal kutular koyabilirsiniz. Böylece çatı farelerinin borulara ve ağaca olan erişimini engelleyebilirsiniz.

Çatı fareleri evinize tırmanarak ulaşamazlarsa evin altına tünel açmaya çalışabilir. Bu tür erişimi sınırlamanın yolu, evinizin duvarının etrafını kaldırım taşları ile döşemektir.  Çatı farelerinin evinize tırmanacakları yada tünel kazacakları bir yer bulamazsa evinizi istila etmekten vazgeçebilirler.

Evinizi istila eden çatı fareleri varsa farelerin yiyeceklere olan erişimini sınırlamak için yiyecekleri uygun şekilde saklamanız gerekmektedir. Hava geçirmez kaplar kullanarak yiyeceklerinizi kolaylıkla saklayabilirsiniz.

Evinizi istila eden çatı farelerini yakalamak için ölümcül ve ölümcül olmayan yollar bulunmaktadır. Çatı farelerini canlı yakalamak için kullanılan fare yakalama istasyonları bulunmaktadır. Ölümcül yöntemler arasında tuzaklar ve fare yemleri bulunmaktadır. Tuzaklar, sonuçları hemen görmenizi sağlarken, fare yemleri ise genellikle fareler üzerinde etkili olmadan önce birden fazla doz yemin yenmesini gerektirmektedir ve ayrıca bir çatı faresi öldüğünde bu farenin nerede olabileceğinin bilmenin bir yolu bulunmamaktadır.

Evinizi temiz tutabilir ve evinize farelerin girmesini engellemek için önlemlerinizi alabilirsiniz. Evinize giren fareleri yakalamak için fare kapanları yada fare yemleri kullanabilirsiniz. Fakat bazı durumlarda çatı farelerinin evleri istila etmesinin önüne geçilememektedir.  Böyle durumlarda farelerden kurtulmanın tek yolu profesyonel yardım almaktır. Eğitimli bir uzman, evinizdeki çatı fare istilasının sebebini kolaylıkla bulabilmekte ve bu kemirgenlerden bir an önce kurtulmanıza yardımcı olmaktadır.

Çatı Faresinin Yol Açtığı Sorunlar Nelerdir?

Evlerin içinde yaşayan çatı fareleri ile ilgili bazı problemler, idrar ve dışkılarından kaynaklanan kokular ve sağlıksız koşullar, çatı farelerinin yaşadığı yerde meydana gelen hastalık organizmaları olasılığı ve çatı farelerinin elektrik tesisatını kemirmesi yangınlara neden olabilmektedir.

Çatı fareleri elektrik tellerini çiğneyerek evdeki elektrik tesisatına zarar verebilmekte ve yangın oluşumuna sebep olabilmektedir.  Tavan aralarına yuva yapan çatı fareleri ahşap kirişleri kemirerek bu alanlara zarar vermektedir. Çatı fareleri boruları çiğneyerek borulara hasar vermekte ve su kaçağına neden olmaktadır. Çatı fareleri evin dışındaki izolasyonu kemirerek izolasyonun kullanışlılığını azaltmaktadır. Çatı fareleri büyüyen dişlerini kısa tutmak için sürekli bir yerleri kemirmek zorundadırlar. Bu yüzden mobilya ve saklanan diğer eşyalar zarar görebilmektedir.

Fare istilasının asıl büyük korkulacak tarafı farelerin yaydığı hastalıklardan kaynaklanmaktadır. Çatı fareleri dışkı ve idrarları vasıtasıyla hastalıkları yayabilmektedirler. Hantavirüs fare tükürüğü, dışkıları veya idrar yakınında ki hava soluduğunda bile insanlara bulaşabilmektedir.  Çatı fareleri, kirlettikleri gıdalar yüzünden yoluyla salmonelloz gibi hastalıkları yayabilmektedirler. Çat fareleri ayrıca sıçan ısırığı ateşini ağızlarındaki bakterilerden insanlara bulaştırabilirler. Yiyecekleri veya yiyecek hazırlama yüzeylerini kirleten çatı fareleri gıda zehirlenmesine yol açabilmektedirler.

Kemirgenlerin yaydığı bazı hastalıkların, uygun şekilde tedavi edilmezse insanlar için ölümcül olabileceğini unutmayın.

Evde Çatı Faresi Olduğu Nasıl Tespit Edilir?

Çatı fareleri bir kenar boyunca ilerledikçe ve kürklerindeki yağlar biriktiğinde yüzeylerde yağ izleri oluşabilmektedir. Çatı fareleri, yuvaları ve yiyecekleri arasında ev boyunca belirli bir yol izlemektedirler. Bu sebepten dolayı çatı fareleri duvarlar ve döşeme tahtaları boyunca koyu gres veya kir izleri bırakmaktadırlar. Çatı farelerinin yağlı kürkünün neden olduğu bu sürtünme izlerine dikkat ederek fare istilasını tespit edebilirsiniz.

Çatı fareleri, yiyecek veya su elde etmek için hemen hemen her türlü malzemeyi kemirmekte ve böylece maddi hasarlara neden olabilmektedirler. Eğer evinizin etrafında kemirilmiş eşyalar görüyorsanız fare istilasından şüphelenebilirsiniz.

Dışkılar, çatı faresi istilasının en belirgin özellikleridir. Yeni çatı faresi dışkıları yumuşak ve nemliyken, eski dışkılar sert ve kuru olmaktadır. Dışkılar genellikle 12-13 mm ve sivri uçludur.  Fare dışkıları mutfak dolapları veya kiler gibi yiyeceklerin depolandığı yerlerde görülebilmektedir. Ayrıca lavaboların altında, çiğnenmiş karton kutuların içinde, süpürgelikler boyunca ve duvar kirişlerinin üstünde de fare dışkıları görülebilmektedir. Fare dışkıları zararlı bakteriler taşıyabilmekte, salmonella ve Hantavirüs gibi ciddi hastalıkları bulaştırabilmekte ve alerjileri tetikleyebilmektedir. Fareler günde 50’den fazla dışkı üretebilir, bu nedenle görüldüğü yerde bu dışkıların koruyucu eldiven kullanarak evden derhal atılması gerekmektedir. Böylece en azından dışkıdan bulaşacak hastalıklardan ve alerjilerden korunmuş olunmaktadır.  

Kemirgenler, rahatsızlık edilmeyecekleri karanlık, tenha alanlarda yuva yapmayı tercih etmektedirler. Çatı fareleri, özellikle yuvalarını parçalanmış kağıt ürünleri, pamuk, ambalaj malzemeleri, duvar yalıtımı ve kumaşlardan inşa etmeyi tercih etmektedirler.  Eğer bu tarz malzemelerin evin içinde belli alanlarda olduğunu görürseniz, inceleme yapmak için lisanslı bir haşere uzmanını aramanızın zamanı gelmiş demektir.

 Canlı veya ölü kemirgenlerin görülmesi çatı fare istilasını belirtileridir. 

Çatı fareleri gece yemek aramayı tercih etmektedirler. Gece evinizin içindeki duvarlarda garip sesler duyabilirsiniz.

Çatı Fareleri Evlere Nerelere Saklanır?

Çatı fareleri koloniler halinde yaşarlar ve evlerin ve binaların üst kısımlarında yuva yapmayı tercih ederler. Ayrıca evlerin bodrumunda, çamaşır odalarında, garajında ve çevresinde de yuva yapabilirler. Çatı fareleri her ne kadar yüksekte yaşamayı sevse de gerekli olduğu durumlarda çeşitli ortamlarda yaşayabilmektedirler.  Çatı fareleri duvar boşlukları, ağaçlar, çöp ve odun yığınları ve depolama alanlarında yaşayabilmektedirler.

Çatı Fareleri Ne Yer?

Çatı fareleri hem et hem de bitkiyle beslenen canlılardır. Yani bu fareler hemen hemen her şeyi yiyebilmektedirler. Bununla birlikte, mevsimine tohum, fındık, meyve ve çilek ile beslenmeyi tercih etmektedirler. Ek olarak, dış mekanda salyangoz ile beslenmeyi tercih etmektedirler. Çatı fareleri ayrıca Amerikan ve kahverengi hamamböceği de dahil olmak üzere haşere ve böceklerle de beslenmektedirler. Evlerde kilerlerde saklanan pirinç, tahıl, yulaf ve sebzeleri de yemektedirler. Ayrıca kedi, köpek maması ve diğer evcil hayvanlarının yemlerini de yiyebilmektedirler. Dışarda yaşayan çatı fareleri kertenkele, inek ve tavuk yiyeceklerini de yemektedirler.

Çatı fareleri genellikle gece karanlığında veya şafaktan hemen önce beslenmeyi tercih etmektedirler. Ayrıca çatı fareleri gıda istifleyicileridir, yani fındık ve tohum gibi şeyleri sonra yemek için saklamaktadırlar.  Yemek yerken, korunaklı veya gizli bir ortamda olmayı tercih etmektedirler.

Çatı Faresi Nasıl Uzak Tutulur?

Çatı fareleri özellikle soğuk sonbahar ve kış aylarında barınacak yer aramakta ve özellikle bu mevsimlerde evlerin içlerine girmektedirler. Çatı fareleri telleri kemirerek evleri elektriksel yangın riski altına sokmaktadırlar. Bununla birlikte, bu kemirgen türleri vücutlarında salmonella gibi bakteriler taşımakta ve gıda kaynaklarını, mutfak yüzeylerini ve ekipmanlarını taşıdıkları bakterilerle kirletmektedirler. Alacağınız küçük tedbirlerle evinizden çatı farelerini uzak tutabilirsiniz.

Kapı iskeleti ile kapı arasında boşluklar varsa bu boşlukları kapatmalısınız. Dış kapınız alt kısmına kapı süpürgeliği takabilirsiniz.  

Havalandırma ve bacalara açılan boşlukları ızgara yardımı ile kapatabilirsiniz.

Evin dışından gelen boru ve kabloların etrafındaki boşlukları uygun malzemeler ile kapatabilirsiniz.

Yiyecekleri hava geçirmez kaplarda saklamalı ve çöpleriniz düzenli olarak atmalısınız.

Çatı katları ve bodrumları sürekli havalandırarak bu alanlarda nem olmasını engelleyebilirsiniz.

Evin temelinde herhangi bir hasar veya boşluk varsa bunları onarmalısınız.

Zararlılar için mükemmel üreme alanı olan sızıntı yapan borular ve tıkanmış kanallar da dahil olmak üzere tüm nemli alanları ortadan kaldırmanız gerekmektedir.  

Yakacak odunu evden en az 20 metre uzakta saklamalı ve evin etrafındaki çalıları her zaman kısa tutmalısınız.

Eğer farelere dair kanıtları tespit ettiyseniz sorunu ertelemeden çözmeniz gerekmektedir. Kemirgenlerin hızla çoğaldığı bilinmektedir ve küçük bir problem tedavi edilmediği sürece daha büyük sorunlara dönüşebilmektedir.

Farelerin bir an önce kontrol altına alınması sağlık ve güvenlik nedenleriyle önemli olmaktadır. Evinizde fare istilasından şüpheleniyorsanız bizi hemen arayabilirsiniz.

Ölü Çatı Faresi Kokusu Nasıl Yok Edilir?

Canlı çatı faresinin taşıyabileceği hastalıkların yanı sıra, evinizde bir yerde ölüp kalan çatı fareleri de ev sahiplerini tedirgin etmektedir.  Ölü çatı faresi kokusu evinizin havasını günler, haftalar veya daha uzun süre boyunca bozabilir. Ölü çatı faresi kokusu, çürümüş fare vücudu parçalandıkça üretilen kükürt dioksit ve metan gibi kötü bir kimyasal karışımı gibi olmaktadır.

Çatı fareleri normal ev farelerinden daha büyüktür, bu yüzden ölü bir çatı faresinin kokusu daha güçlü ve ev faresininkinden daha uzun süre evlerde kalmaktadır. Eğer evinizde ölüp kalmış kemirgeni göremiyorsanız, evde ölü bir çatı faresi mi yoksa ölü bir fare mi olup olmadığını belirleyemeyebilirsiniz.

Ölü çatı faresinin kokusundan kurtulmak için önce farenin yerini tespit etmeniz gerekmektedir. Ölü fare kokusu olduğunu düşündüğünüz alanda, sinek, kurtçuk, böcek ve ölü hayvanlarla beslenen haşerelerin varlığı da artmaktadır. Sinekler bir duvar veya zemindeki belirli bir alanın yakınında havada süzülüyor veya bu alana iniyorsa o alanı kontrol edip farenin yerini tespit edebilirsiniz.

Ölü çatı farenin ortamdan uzaklaştırılması ve ortamın havalandırılması sorunun çözmenin en kısa yolu olmaktadır. Fakat ne yazık ki, çatı fareleri genellikle gözle görülebilecek veya kolayca erişilebilecek bir alanda ölmemektedirler.  Farenin ölüsüne ulaşılamadığı zamanlarda, en iyi çözüm fare ölüsünü olduğu yerde bırakmak ve kötü kokuyu nötralize edici kimyasallar veya deodorantlar kullanmaktır. Bu yöntem uygulanırken kokunun olduğu iç ortam bol bol havalandırılmalıdır.

Çatı faresinin ölüsünü bulup çıkarabiliyorsanız, fareyi almadan önce eldiven ve toz filtreli maske kullanılmalıdır. Fareler evlere tehlikeli bakteri ve virüsleri taşıyabilmektedirler.  Ölü fare plastik bir torbaya alınmalı ve hemen atılmalıdır.

Etkilenen bölge çamaşır suyu ve su veya diğer dezenfektanlarla tamamen dezenfekte edilmelidir.  

Çatı Faresi Zehri

Zehirli yemler veya rodentisitler, yemleri yediklerinde fareleri öldürmek için tasarlanmıştır. Zehirli yemler, doğru şekilde uygulanmadığı taktirde, insanlar veya evcil hayvanlar için zararlı olmaktadırlar. Fare zehri kullanımını düşünen herkesin istenmeyen durumlardan kaçınması için önce bir haşere kontrol uzmanına danışması tavsiye edilmektedir.

Çoğu fare tuzağı, fareleri tuzağa çekmek için bir tür yem kullanmanızı gerektirmektedir. Yem olarak satılan birçok ürün de zehir içerir, bu nedenle, özellikle tuzaklardaki yem genellikle çocukların ve evcil hayvanların erişebileceği yerlere bırakılmamalıdır. Fare popülasyonu çok yüksek olmadığı sürece, genellikle ev sahiplerinin farelerden kurtulması için fare tuzakları kullanmaları önerilmektedir. Fare zehirleri yoğun toksik madde içerdiği için dikkatil kullanılması gerekmektedir. Herhangi bir fare ilacı kullanılacağı zaman, kullanma talimatı bütün yönleri ile okunmalı ve yönergeye tam olarak uyulmalıdır.  Çatı fareleri ortadan kaldırmak için fare pasta zehirleri veya taneli buğday zehri kullanılabilir.

Çatı Faresi Tuzakları

Yaylı fare tuzakları, çatı fareleri de dahil olmak üzere her türlü fareyi yakalamak için kullanılmaktadır.  Bu tuzakların üstüne gelen fareleri öldüren metal bir çubuğu bulunmaktadır. Her tuzak aynı anda sadece bir çatı faresini öldürmektedir, bu nedenle fare sayısını önemli ölçüde azaltmak için birkaç tuzağı aynı anda ayarlamanız gerekmektedir. Bu tuzaklar çocukların ve evcil hayvanların ulaşamayacağı yerlere yerleştirilmelidir. Ayrıca ölü fareyi atarken dikkatli olunması gerekmektedir.

Elektronik tuzaklar daha modern bir seçenek olmaktadır. Bu tuzaklar, fareleri öldürmek için yüksek voltajlı bir şok kullanırlar. Bu tuzaklar sadece iç mekanlarda kullanılmalıdır.

Haşereleri yakalamak için kullanılan tutkal tuzaklar çatı farelerini yakalamak için de kullanılabilmektedir. Tutkal tuzakların kullanımı oldukça kolaydır herhangi bir ayarlama yapılmasına gerek yoktur.  Bu tuzaklar farelerin geçtiği duvar boyunca yerleştirilmelidir. Tuzağın üstünden geçmeye çalışan fareler tuzağa yapışarak yakalanmaktadırlar.

Ultrasonik kovucular, fareleri kaçırmak için tekrarlayan, yüksek frekanslı ses dalgaları yaymaktadırlar.  Ultrasonik kovucuların çıkardığı ses fareleri için korkutucu ama insanlar ve çoğu evcil hayvan için rahatsız edici değildir.  Köpekler, kediler ve balıklar bu cihazı çıkardığı sesten rahatsız olmamaktadırlar ancak hamsterlar bu cihazın sesinden korkabilirler.

Neden Bizi Tercih Etmelisiniz?

Hastalık taşıyabilen ve evinize zarar veren farelerle aynı çatı altında yaşamak zorunda değilsiniz. Evinizdeki veya iş yerinizdeki çatı farelerinden kurtulmak için kemirgen tedavi yöntemlerimizi inceleyebilirsiniz.  

Evleri istila eden farelerden kurtulmak için fare tuzakları veya fare zehirleri kullanılabilir. Fare istilası sonucunda kendi çabalarınız sonuçlarını göremiyorsanız, haşere kontrol servisini aramanızın zamanı gelmiş olabilir. Evinizde sizin düşündüğünüzden daha büyük probleminiz olabilir. Profesyoneller evinizdeki farelerden kurtulmanız için size en iyi çözümleri sunmaktadırlar. Yüksek riskli mekanlar, daha yerleşik fare kolonileri veya tekrarlanan fare istilasının olduğu yerlerde profesyonel haşere kontrolü gerekli olmaktadır. ilaçlama uzmanlarımız farelerin evinizi neden istila ettiğini, üreme bölgelerini, istila seviyesini değerlendirerek evinizi istila eden fare türünü belirleyerek en doğru çözümleri sunmaktadır.  

Farelerle mücadele kararlılıktan daha fazlasını gerektirir. Evdeki fare sorunun tam olarak çözülmesi uzmanlık gerektiren bir konudur. İlaçlama firmamızın uzmanları ilk önce İstila kaynağını belirleyerek işe başlamaktadırlar. İstilanın türü ve boyutuna göre uygun tedaviyi size önermekte ve evinizin yada işyerinizin uygun olduğu zamanda tedaviyi uygulamaktadırlar. Uzmanlarımız fare kontrol yöntemleri ile evinizde ki veya işyerinizde ki farelerden güvenle kurtulabilirsiniz. Ayrıca deneyimli uzmanlarımız farenin istilasının tekrar yaşanmaması için sizlere uzun vadeli çözümler sunmakta ve fareleri önleme konusunda danışmanlık yapmaktadırlar. Fareleri evinizden çıkarmak için uyguladığımız yöntemler hayvan dostu yöntemlerdir ve evinizdeki evcil hayvanlara zarar vermemektedir.

Bir yanıt yazın

Hemen Ara Otel Tekstili antalya escort sakarya escort mersin escort gaziantep escort diyarbakir escort manisa escort bursa escort kayseri escort tekirdağ escort ankara escort adana escort ad?yaman escort afyon escort> ağrı escort ayd?n escort balıkesir escort çanakkale escort çorum escort denizli escort elaz?? escort erzurum escort eskişehir escort hatay escort istanbul escort izmir escort kocaeli escort konya escort kütahya escort malatya escort mardin escort muğla escort ordu escort samsun escort sivas escort tokat escort trabzon escort urfa escort van escort zonguldak escort batman escort şırnak escort osmaniye escort giresun escort ?sparta escort aksaray escort yozgat escort edirne escort düzce escort kastamonu escort uşak escort niğde escort rize escort amasya escort bolu escort alanya escort buca escort bornova escort izmit escort gebze escort fethiye escort bodrum escort manavgat escort alsancak escort kızılay escort eryaman escort sincan escort çorlu escort adana escort